7.9.2013

Mustat tauluhyllyt


Nyt se puhumani tuunaus on vihdoin ja viimein seinällä, nimittäin mustat tauluhyllyt. Idea on miehen keksimä ja suurimmaksi osaksi mies tämän toteuttikin.
Mietin pitkään, että miten saan maalattua hyllyt järkevästi, ettei maalipinta kärsi ja hyllyt saavat kuivua rauhassa. Kävikin ilmi, että maali kuivuu kolme vuorokautta! Yleensä käyttämäni kalustemaalit kuivuvat nopeasti ja ovat kosketuskuivia jo parissa tunnissa. Tämä maali oli kuitenkin tosi haasteellinen käsitellä ja saada kohteet kuivumaan, että puuha siirtyi ja siirtyi...
Mies sitten keksi porata hyllyt puolitiehen vaneriin kiinni eli ei ihan puunpintaan saakka. Siinä olikin kätevä maalata, kun vaneria pystyi liikuttamaan ja maali ei tarttunut levyyn kiinni.


Tänään mies ruuvasi hyllyt paikoilleen minun pienellä avustuksella ja nyt on työpiste valmis. On tässä ehkä hiukka liikaa tavaraa vielä, mutta kalusteet ovat nyt paikoillaan. Tykkään niin paljon! Mustat hyllyt erottuvat nyt seinästä hyvin ja antaa kivasti ilmettä musta-valkoiseen nurkkaukseen.
Ja ihan parasta tässä on se, että mies keksi tämän idean ja saatiin tilaan miehenkin ajatuksia ihan konkreettisesti. Perinteisestihän kaikki menee minun "suodattimen" lävitse eli päävastuu on omilla harteilla.


Mitäs tykkäätte?


30 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon! <3 Huippuidea mieheltä ja hieno toteutus, sopivat kauniiseen työpisteeseen hienosti. Ja upea uusi työvalaisin myös! Tuossa maistuisi työt itsellenikin. :) Kivaa viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Paikka on kyllä nyt tosi viihtyisä ja toimiva kaikin puolin. Pointsit miehelle ideoinnista ja toteutuksesta todellakin on paikallaan. :)

   Poista
 2. Onkos tää työpiste eri paikassa kuin aiemmin? Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Meillä vaihdettiin huoneita kesällä eli lastenhuone on nyt suuremmassa makkarissa ja vanhemmat muuttivat pienempään tilaan. Kiva kuulla, että tykkäät!

   Poista
 3. Oikein hyvältä näyttää! Tässä työpisteessä työ sujuu varmasti kuin leikki :)
  Omat valkoiset tauluhyllynikin voisivat saada uuden elämän mustina..hmm täytyy miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija. Täytyy toivoa, että tosiaan kouluraporttien kirjoittelu sujuu sitten yhtä hyvin, kuin bloggailu ja muut töyt juuri nyt. ;) Pistähän idea mietintään, jos kaipaat piristystä tai päivitystä omiin hyllyihin.

   Poista
 4. Täällä tykätään myös. Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 5. Upealta näyttää! Tykkään kovasti tuosta muistitauluideasta! Täytyy laittaa korvan taakse, itsenikin pitäisi jaksaa tsempata työhuoneen kanssa. On vain niin paljon muutakin laiteltavaa uudessa talossa. Muutenkin blogisi on niin ihana, kun tuunailet kaikenlaista omaa kivaa - se juuri saa kotisi näyttämään kodikkaalta :). Nämä tauluhyllyt ovat paljon paremmat kuin valmiit valkoiset Ikeasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula mielipiteestä ja kommentistasi. Muistitaulu oli tosi helppo ja nopea tehdä. Ainoa juttu siinä oli oikeastaan sopivan pehmusteen hankinta, kun täytyi hiukan ajella useampaan paikkaan.
   Tuunailen nykyään vähemmin, mutta itsetehty on aina mukavaa puuhaa - saa mieleisensä. Ihana kuulla, että tykkäät!

   Poista
 6. Tykkään! <3 Tyylikästä!

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköistä! Mustavalkoinen sisustus on <3!
  Käytiin tänään Ikeassa ja ostin neidin huoneeseen tauluhyllyn. Mustakin olisi ollut kiva mutta ei sovi meidän tytön huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, tykkänä itsekin mustavalkoisesta ja harmaasta. Muutamat väripisteet on veikeän näköiset, mutta selkeä linja miellyttää.
   Meillä on vielä pari valkoista tauluhyllyä, mitkä saatana laittaa tyttöjen huoneeseen. Teilläkin näyttää varmast hienolta neidin huoneessa.

   Poista
 8. Tykkään! Inspiroivan näköinen työpiste :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanan näköistä! Onko tuo raidallinen taulu tehty itse??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LOVE! Kyllä, raidallinen taulu on itsetehty muistitaulu. Käytin siihen vaneria, niittejä, kangasta sekä superlonia "patjaksi".

   Poista
 10. Minä tykkään myös! Tosi kivat nuo hyllyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia. Hyllyt antaa kyllä särmää. :)

   Poista
 11. Tykkään ja paljon! Kyllä tuossa on mukava työskennellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työskentely maistuu hyvin, vielä kun pääsee kunnolla vauhtiin koulutöissä niin sitten tavarat löytävät viimeisen paikan. :)

   Poista
 12. Aivan ihana!
  Tuo todella särmää tuohon seinälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen aivan samaa mieltä! :)

   Poista
 13. ihanat on! täältäkin löytyy samainen hylly keittiöstä ja siihen on aina kiva vaihdella erilaisia kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut. Eikö olekin kiva, kun kuvia on helppo vaihdella ei kä tarvitse miettiä, onko kehys juuri sopiva. Tauluun kun sopii eri kokoisetkin kuvat.

   Poista
 14. Todella hyvännäköinen! yksinkertianen ja simppeli, hyvä kontrasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jeme! Kontrasti tekee tilasta mielenkiintoisemman. :)

   Poista

Kiitos, kun jätit viestin!