25.6.2013

Lomahaaveita


Tämän viikon jälkeen miehelläni alkaa loma ja pääsemme koko perhe nauttimaan kauan odotetusta yhteisajasta. Lomasuunnitelmia ollaan tehty pitkin vuotta, mutta joka kerta ne on jotenkin karisseet. Suuri syy tähän on yllättävien menojen ilmaantuminen, mikä on joka kerta syönyt säästöt. Koska itse en ole saanut vielä työpaikkaa ja valmistuminen häämöttää ensi talvessa, on talous tietenkin säästökuurilla koko ajan. Tällä hetkellä suunnitellaan Tukholman matkaa ja päiväreissuja Porvooseen ja muihin rannikkokaupunkeihin. Meri vetää puoleensa. Ja mikäs sen mukavampaa kuin lekotella hellettä aurinkoisessa satamassa?


Olen ollut nuorena merillä töissä ja ne ajat olivat yksi elämäni viisaista ja hyvistä kokemuksista. Työ oli rankkaa, mutta antoisaa. Edut olivat siihen aikaan nuorelle hyvin huokeat ja kokemus itsessään hyvä. Taitaa olla hiukan sukuvika, että ajautuu edes kerran elämässään merille laivaan töihin. Merimiehiä löytyy useampiakin suvusta.

Lasten kanssa matkustelu on painottonut lähinnä automatkoihin, joten kokemusta risteilystä ja venematkailusta ei ole. Mielessä olisikin lähteä laivalle, mutta vanhemman tyttären reaktio jännittää hiukan.


Mitä ilmeisemmin olemme kuitenkin menossa Tukholman suuntaan, joten kysyisinkin teiltä lukijoilta, onko teillä antaa shoppailuvinkkejä? Edellisestä matkasta Ruotsiin taitaa olla ehkä 12-15 vuotta, joten on päässyt unohtumaan tärkeimmät paikat. Kaikki vinkit olisi tervetulleita. Mistä löytää parhaat sisustus- tai vaatekaupat? Niin itselle kuin lapsille.
Vinkkejä ruokapaikoista saa kertoa myös!


A sai lahjaksi viime kesänä ihanat merihenkiset mekot. Punainen hame on uusin ostos Stockmannilta. Raita- ja pilkkumekko on vanha ihanuus Bobosta.


Vaaleanpunaisia söpöstelyvaatteita on saanut hakea oikein olan takaa, mutta muutama ihanuus on löytynyt. Itsekin sain hiukan täydennystä kesäkaappiin, mutta niistä sitten toisella kertaa lisää. Nyt täytyisi saada ompelumoodi päälle, sillä tämän päivän kohdalla lukee Mekon ompelu. Mitenhän tässä käy? Kerran olen mekkomateriaalia ommellut, mutta tällä kertaa tekisi mieli jättää virheet tekemättä.
Ja huutiksen kohteet olen saanut puoliksi näpyteltyä julki. Lisäystä on vielä tulossa tämän ja huomisen päivän aikana niin sisustukseen kuin lastenvaatteisiin. Pääset kohteisiin sivubannerista.

Mia

5 kommenttia:

 1. Ihanaa alkavaa lomaa!! :) Tuo olikin hyvä vinkki että voi vuoden mittaan suunnitella kesälomaa. :)
  Tukholma ja Porvoo ovat molemat niin upeita ja idyllisiä paikkoja! Tukholmassa henkii kaunis arkkitehtuuri ja ihmiset ovat aina niin ystävällisiä. Mukavaa reissua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! :)
   Tukholmasta minulla on hyvät muistot, juuri siksi siellä olisi mukava lähteä käymään.
   Porvoo on toinen ehdoton paikka, kesäkaupunkin missä on mukava käydä poikkeamassa.

   Poista
 2. Samat on haaveet täällä, joku reissu olis kiva tehdä perheen kanssa, mutta talvi on vienyt kaikki säästöt... Porvoossa vois kyllä ajella ja tuota Tukholmaa minäkin vähän suunnittelen :) Hyvää lomaa ja hyviä reissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -anu- ja mukavia lomia teillekin ja reissuja! :)

   Poista
 3. Tukholmaan haluaisin myös minä reissata.
  Drottninggatanilla löytyy tiheästi kauppoja, Kungsgatanilla aivan Hötorgetin lähettyvillä löytyy Panduro jossa paljon ihania askartelu juttuja, juhliin juttuja ja Tildaa.Sitten tietysti Gallerian, iso ostoskeskus aiva keskustassa. Niin ja vanhakaupunki. Kaikki nämä ihan lähellä toisiaan :)
  Mukavaa lomaa teille :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin!