10.1.2013

Snow white


Valkoista, harmaata, ripaus keltaista...

Olohuoneen muutos etenee hienosti. Muutamia sisustusjuttuja uupuu vielä ja paria ideaa pohdin. Maalasin seinät tällä viikolla, siis minä itse. Ihan itse. Mieheni auttoi tavaroiden ja muiden pohjatöiden kanssa, missä säästyi paljon aikaa. Kiirettä on pitänyt ja aika hektinen viikko ollut!


Ja mitäs täällä tapahtui?
Hiekan värisen seinän päälle maalattiin pari kerrosta valkoista maali, Tikkurilan sävyä F456. Tehosteena käytettiin harmaata maalia, minkä sävystä en nyt ole varma, sillä se on mielestäni liian sinertävä. Saattaa siis olla, että kevään aikana maalaus uusitaan harmaan osalta jos oma silmä ei totu.


★ ★ ★ ★

Sisustussuunnitelma


Lähdin tekemään jokin aika sitten tällaista värikarttaa. Tein tämän siis jo ennen uutta banneria, kun hoksasin että tämähän on aika hauska. Tämä on siis "ensimmäinen" työ, vaikka jo muutaman olettekin jo nähneet.

Lähtökohtina tilaa suunniteltaessa oli vaaleat sävyt ja pienenä tehosteena musta, mikä ei tällä hetkellä vielä erotu juurikaan. Nämä sävyt on itselle rauhoittavia ja mieluisia, pidän nimittäin paljon viileistä sävyistä.
Voisin hyvin asua lumisessa ympäristössä vuoden ympäri, mikäli valoisuutta vain riittäisi. Valoisuudella tarkoitan auringonvaloa, koska mikään ei korvaa sitä kimallusta, mikä auringonsäteistä kimmeltää.


Ostin itselleni tämän sinkkitalon lahjaksi. Se jotenkin sopii kivasti uuteen, raikastuneeseen kotiin.


Yksi lähtökohta muutokselle oli se, että tila on ollut meidän makuun liian "yhtenäinen". Olen miettinyt pitkään, että millä jakaisin ruokailutilaa ja olohuonetta, mutta huonoin tuloksin. Sitten näin eräässä sisustusohjelmassa ratkaisun ja se oli tämä: harmaa raita valkoiselle seinälle. Nyt tilassa on selkeästi "kaksi" osaa, eli ruokailutila sekä olohuone.

 

 Viileät sävyt kaipaavat jostain myös lämpöä, ja sitä saatiin aikaa tekstiileillä. Pehmoinen lampaantalja kutsuu lukemaan kirjaa tai ottamaan nokoset.
Tilaan on tulossa lisää luonnetta, kun saan tekemäni tilaukseni paikoilleen. Ideoimme myös harmaalle alueelle katseenvangitsijaa ja ette arvaa miten monta ajatusta olemme jo pyöritelleet päässämme!
Mitäs tykkäätte?

Mia

26 kommenttia:

 1. Ihan loistava juttu <3 kerrassaan! :-) tuo oli tosi hyvä idea,ja vielä ihan itse tehtynä,se piristää aina mieltä :-) olet onnistunut oikein hyvin :-)

  VastaaPoista
 2. Hieno toteutus. Mulla on samanlaisen tilan pohdinta eli olohuone ja ruokailutila ovat yhtä ja jotenkin ihan tasaista tylsää puuroa. Joulukuusi oli hyvä lisä ja antoi ilmettä, mutta nyt tuntuu, että huone on tosi pliisu. Tuohon harmaalle alueelle sopisi joku iso kuva. Hauskoja suunnittelu- ja toteutushetkiä.
  Hanni/Polkadot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni. <3
   Kirjoitat aivan kuin itse ajattelin meidän kotoa vielä hetki sitten - joulukuusen lähtö oli viimeinen "niitti" tälle muutoksen aloitukselle.
   Hyvä ehdotus, iso teos voisi olla itsekseen näyttävä.

   Poista
 3. Loistavaa! On kyllä niin kotoisa, lämmin ja suloinen olohuone!! :-)

  VastaaPoista
 4. Tykkään, ihanalta näyttää ja kivasti tuo ryhtiä tosiaan olkkariin, kun tila erottuu nyt selkeästi ruokailutilasta. Aivan ihana ja onnistunut lopputulos! Ja tuo keltainen jakkara kruunaa sisustuksen! <3

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3
   Keltainen väripisara on kyllä kuin piste i:n päällä. <3

   Poista
 5. Tosi kaunista, tykkään myös! :)

  VastaaPoista
 6. Ootte onnistunu kyllä kympisti!! Teidän koti on kyllä rauhoittava ja sulostuttava. Voi miten haaveilenkaan omasta kodista aina kun tutkin tätä sun blogia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon MurMeliina <3 Melkein punastun, kauniisti sanottu. Mukavaa, että blogista on iloa!

   Poista
 7. Ihanan raikkaan oloinen olohuone!!! Kyllä itselläkin tulee olemaan tuo keltainen kevään ja kesän tehosteväri!!! Niin ihanalta tuo jakkara näyttää tuolla vaalean joukossa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suffeliini! <3 Keltainen on kaunis väri, tuo aivan auringonsäteet mieleen.

   Poista
 8. raikas, kotoisa ja tyylikäs

  VastaaPoista
 9. No tykkään! <3 Upea,tyylikäs ja valoisa!:)
  Keltainen jakkara sopii tuonne hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina <3 Erittäin mukava kuulla. :)

   Poista
 10. Tosi kiva keltainen väripilkku-jakkara! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija <3
   Jakkarassa on ihan parasta se, että se on perintö isänäidiltä ja tuo aina muistoja hänestä mieleen.

   Poista
 11. Tosi freesi kokonaisuus!

  VastaaPoista
 12. Teillä näyttää todella kuniilta. Ihanan valeea ja valoisaa. TUo keltainen tuo kivasti raikkautta ja piristystä. Tuo talo on myös hieno.

  VastaaPoista
 13. Hieno idea tuo raita! Hyvin luo erilaista tunnelmaa. Tuo keltainen jakkara on todella makea, ihana piristys:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alexandra! <3 Erilainen tunnelma on tosiaan mukava ja tuo uudenlaista energiaa. :)

   Poista

Kiitos, kun jätit viestin!