25.8.2011

Keittiötä ja ruokailutilaa


Kettiöremontin suunnitteleminen ja toteutus on saanut uutta uulottuvuutta, kun olemme päättäneet muokata muutoksen myötä myös ruokailutilaa. Meillä on tällä hetkellä aivan liian suuri ruokailuryhmä tähän tilaan, eikä ole oikeastaan tarvettakaan näin suurelle pöydälle. Ihan tuulesta ei ole temmattu tämä ajatus, vaan on muhinut päässä jo jonkin aikaa. Viimeisin idea mikä meillä on ollut mietinnässä, on pyöreä pöytä. Se kävisi tähän parhaiten, sillä tuolien paikkaa voisi muuttaa ja liikkumatilaa jäisi reilummin.

Vaikka meidän keittiö ei olekaan nyt kovin edustuskelpoinen, niin laitan pari kuvaa, mistä saatte ehkä mielikuvaa näistä minun pohdinnoista.

Keittiö on tällä hetkellä "keittokomero-tyylinen" ja seinässä on ikkuna-aukko vitriinikaappeineen. Tämä on sinällään ihan kätevä ratkaisu, mutta kaipaisin kuitenkin enemmin avonaisuutta.Tällä hetkellä ruokailuryhmä täyttää siis koko tilan ja ylimääräistä tilaa ei ole. Olen ajatellut laittaa pitkälle seinälle joko astiakaapin tai peilin + senkin. Lopulliseen ratkaisuun vaikuttaa tuleva ruokailuryhmä. Koko kodin seinät maalataan ja muutakin olisi tarkoitus lisätä tilaan. Siksikin tila näyttää nyt vaisulta, kun ennen remonttia ei haluttu hankkia mitään uutta, mikä ei mahdollisesti sovi sitten lopulliseen tyyliin.
Jos ja kun tämä remontti on ohitse, niin meillä tulee näyttämään melko erilaiselta ja päästäisiin viimein näistä rästihommista eroon. Sitten voisin keskittyä kylpyhuoneen ja eteisen kohentamiseen. Nekin nimittäin kaipaavat todella kovin kunnon kohentamista.

Keittiössä on nyt valkoista ja sinistä ja sillä linjalla ajattelin pysyä. Lisäksi haluan mustanharmaata tasapainottamaan tilaa. Olemme ajatelleet mustanharmaata lattiaa ja se tuntuu jo ihan käytännölliseltä lapsiperheelle. Nykyinen lattia on vaaleaa kivilaattaa ja se ei meinaa kestää puhtaana hetkeäkään. Valkoiset kaapistot ei ole juurikaan kärsineet ruuanlaitosta, joten sillä linjalla jatketaan. Ikeasta olen löytänyt jo monta juttua, mitkä tahdon ehdottomasti sitten uuteen keittiöön. Huomenna olisi suunnitelmissa tehdä tarkat laskelmat keittiön kustannuksista ja pyytää vielä yksi tarjous eräältä keittiöliikkeeltä ja sitten päästäänkin jo päättämään, mistä "ostamme" keittiön. Tuntuu hienolta, että tämä pitkä prosessi taitaa viimeinkin päästä toteutus vaiheeseen.

Lisätään tähän loppuun nyt sitten kevennykseksi ihan vaan kuvia. Herkut on taas kaikonneet keksitornista...
Kertokaa ihmeessä vinkkejä tai ehdotuksia, jos sellaisia keksitte!

Aurinkoista iltaa toivottaen

- Minttu

3 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat taas!<3
  Keittiösuunnitelmat kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että suunnitelmat lähtevät toteutumaan ja pääset uudistamaan! Jääkö tuo aukko keittiön seinään, vai otatteko kaapit siitä pois vai koko seinän? Meillähän on tehty niin keittiörempassa, että poistettiin pari seinänpätkää ja tehtiin saareke tilalle, se on osoittautunut aivan mahtavaksi ratkaisuksi. Tavaraa mahtuu sinne laatikoihin paljon ja lisää lasku- ja puuhastelutilaa on aina tarpeen. Ja toteutuskin oli simppeli, ainoa tarkka homma oli mittaaminen. :)

  VastaaPoista
 3. Niina
  Kiitos <3

  Jenni
  Meillä olisi tarkoitus purkaa tuo seinä(t) eli tila jäisi avoimeksi ja tekisimme saarekkeen tuon umpinaisen seinän kohdalle. Siis jos kaikki menee suunnitellusti. Tiedän, että moni naapuri on purkanut keittiön juuri avoimeksi tilaksi ja kyllä se minusta toisi paremmat ulottuvuudet kokkailuun ja esteettisestikin miellyttäisi silmää.
  Mittaaminen on tosiaan tarkkaa puuhaa. Mulla onkin nykyään aina mitta ja kamera käsilaukussa mukana, kun muutama vikaostos on mahtunut jo tähänkin kotiin...

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin!