25.12.2015

Joulukakku (gluteeniton)


Joulunaika on mennyt mukavasti ja olemme saaneet nauttia monenlaisista jouluherkuista. Leivoin meille eilen makoisan kakun, josta riittää vielä moneen kahvitteluun. Jouluinen maustekakku valmistuu helposti ja ajattelin jakaa teille helpon reseptin, mikäli joku olisi vielä kahvikakun ohjetta vailla. Tämä resepti löytyy Ruoanvalmistuksen käsikirjasta(WSOY) ja muunsin sitä hieman omaan makuun.

Maustekakku (gluteeniton)

0,2 kg margariinia
3dl fariinisokeria
3kpl kananmunia
2tl soodaa
2,25 dl gluteenittomia jauhoja
2tl kanelia
2tl inkivääriä (kuivamauste)
1tl neilikkaa
2tl kardemummaa
6kpl kuivattuja viikunoita
0,75dl rusinoita
2rkl konjakkia

- vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi
- lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin
- sekoita mausteet ja kuivat ainekset keskenään ja lisää vähitellen taikinaan
- paloittele viikunat ja lisää taikinaan
- mittaa konjakki lasiin ja lisää rusinat, anna maustua hetki
- lisää rusinat ja konjakki taikinaan
- voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan
- paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia
- annan kakun jäähtyä ja kumoa, leikkaa ja tarjoile vasta jäähtynyneenä


Koristelin kakun tomusokerilla (kuorrute sokerista ja vedestä) sekä koristekirsikoilla. Jouluinen ja maukas kakku voidaan kuorruttaa myös suklaalla ja pähkinöillä. Vain mielikuvitus ja makumieltymykset ovat rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin!