4.11.2015

Blogin tarinaaSain haasteen ihanalta Suvilta ZUBI'S CORNER - blogista kertoa teille lukijoille blogini taustatarinaa siitä, miten kaikki alkoi. Tämä on hyvä tilaisuus pohtia itsekin syitä miksi lähdin kirjoittamaan omaa blogia sekä toisaalta pohtia myös tulevaisuutta - onko blogilla sellaista? Suvilla on aivan ihastuttava seesteinen blogi, joka on keskittynyt sisustukseen ja lifestyleen. Suvilla on mukaansa tempaava hauska kirjoitustyyli ja aina kauniita valokuvia. Kannattaa käydä tutustumassa blogiin! Kiitos vielä haasteesta Suvi! 

Haasteen säännöt:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille. Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa.

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteen ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkun kuvan yhteyteen tagi #blogitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogitarina -haasteen käynnisti Kototeko -blogi.


Aloitin bloggaamisen alkusyksystä 2010, jolloin toinen tyttäremme oli vauva. Olin jo vuosia ollut tiiviisti eri sivustoilla ja "tullut tutuiksi" monen ihmisen kanssa eri foorumien kautta. Erilaiset keskustelukanavat ja -verkostot tarjosivat tietoa ja tukea pikkuvauva-aikana. Seurasin myös satunnaisesti muutamaa blogia, joten tuntui luontevalta aloittaa myös oma blogi. Ehdin kypsytellä ajatusta muutamia kuukausia, kunnes pääsin tuumasta toimeen. Oli alusta saakka selvää, että keskityn sisustamiseen ja omaan kotiin - sittemmin aiheet ovat laajentuneet ja kirjoitan minua kiinnostavista asioista. Ensimmäinen blogi kaatui kuitenkin teknisiin ongelmiin, joita en saanut selvitettyä. Ongelmat liittyivät jotenkin käyttäjätunnukseen ja jouduin luomaan uuden profiilin kokonaan. Harmikseni kaikki hävisi ja aloitin uuden blogin kesän kynnyksellä 2011.Jos pohdin blogin käännekohtia, niin ensimmäinen oli järjestelmäkameran hankkiminen. Sen käytön opettelu toi uusia ulottuvuuksia bloggaamiseen, kun kuvien laatu parani. Innostuin kuvaamisesta entistä enemmän ja kirjoittelin blogiin lähes päivittäin. En ole koskaan mikään mestarikuvaaja ollut, mutta tarkoitus onkin ollut antaa iloa ja hyvää mieltä myös muille eli teille lukijoille. Itseäni ovat valokuvat viehättäneet aina ja hyvä kuva viihdyttää, ilahduttaa ja on kaunis katsoa. Ei tässä ole tarkoitus keräillä tyylipisteitä tai alkaa arvostelemaan, mutta blogini suola on aina ollut useilla kuvilla kuvitetut postaukset ja toivonmukaan se on ilahduttanut monia.


Bloggaamisen ohella olen kehittynyt kuvaajana ja opettelen edelleen kuvaamisen saloja. Ostin vuosia sitten muutamia kirjoja ja tuskin osaisin kuvata näinkään paljon ilman hyviä vinkkejä ja oppeja. Kameran oikeilla säädöillä nimittäin pääsee jo yllättävän pitkälle!


Toinen tärkeä käännekohta oli tavaramäärän karsiminen ja koko projektin aloittaminen vuosia sitten. Kotimme tyyli alkoi selkeytyä ja sain paljon intoa tavaroiden uudelleen järjestelemisestä. Kotimme sisustus alkoi pikkuhiljaa yksinkertaistua ja muuttua modernimmaksi.

Selatessani vanhoja kuvia huomasin, miten oma tyylini on pysynyt koko ajan taustalla ja etsinyt rajojaan. Kotimme pursusi aikaisemmin monenlaista tavaraa ja esinettä, jotka eivät oikeastaan koskaan löytäneet paikkaansa. Se teki tunnelmasta sekalaisen ja monesti kuvat auttoivat vasta näkemään, miten esimerkiksi astioita on aivan liikaa. Punainen lanka on onneksi ollut jo jonkin aikaa hyppysissä ja on ollut tärkeää tiedostaa, että meidän koti ei koskaan edusta yksin mitään suuntausta. Esimerkiksi voisin melkein vannoa, ettei meillä ole koskaan täysin modernia tai vanhanaikaista ilmettä. Modernin kalustuksen rinnalla voi olla vaikkapa klassisia piirteitä tai vintage-kalusteita.


Kolmas käännekohta on ollut vanhan kotimme myynti viime vuonna ja uuden kodin ostaminen. Blogissa on ollut jonkin verran remonttijuttuja viimeisen vuoden aikana ja uusi koti on hakenut muotoaan. Kalusteet ovat vaihtuneet hyvin pitkälle, sillä uudessa kodissa ei ole ollut tilaa konkreettisesti tai tyylillisesti vanhoille tavaroille. Jotain vanhaakin on kuitenkin pysynyt mukana ja ne ovat tietyt jutut, jotka tekevät kodin.


Haastan mukaan

Mintun Rapatun talon elämää - blogista. Kaunis ja hyvällä maulla sisustettu koti. Mintulla on hauska tyyli kirjoittaa ja uppoudun aina upeisiin kuviin. Suosittelen lämpimästi!

Johannan SisustusUnelmia - blogista. Johannalla on upea skandinaavinen koti, jonka tyyli on huolella mietitty. Kauniita kuvia ja elämänmakuisia juttuja - kannattaa käydä tutustumassa.

Criden Kristallin hohtoa - blogista. Blogi on sisustuspainotteinen lifestyle - blogi, joka tarjoaa paljon inspiraatiota ja kuvia monen aiheen parista. Cridellä on kaunis koti ja hauskoja DIY - ideoita. 

Suffeliinin White Star - blogista. Suffeliinin kauniissa blogissa on sisustuksen lisäksi myös lifestylen piiriin kuuluvia aiheita. Suosittelen kurkkaamaan!


 


7 kommenttia:

 1. Onpas kiva haaste ja todella mukavaa oli lukea blogin tarina <3

  Otan haasteen mielelläni vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Oikein ihana kuulla. Olen seurannut blogiasi niin monta vuotta, että olisi kiva kuulla miten kaikki on lähtenyt liikkeelle. <3

   Poista
 2. Tosi kiva kun tartuit haasteeseen! Nyt tuli kauhea hinku päästä sun vanhoihin postauksiin, onko sulla sellaista historia-valikkoa ollenkaan? Tässä blogissa erityisen ihania ovat kyllä juuri kuvat, olet tosi taitava kuvaaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilman muuta! Kiitos kun haastoit. Täytyy muistaa lisätä tuo postausvalikko johonkin kohtaan, niin pääsee kaikkiin postauksiin helposti käsiksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ole hyvä, innolla odotan postausta. :)

   Poista
 4. Oi, olipas mukava postaus ja kiitän haasteesta! Minäpäs tartun siihen heti kun saan nämä kamera asiat kuntoon! Taitaapa olla ensimmäinen haasteeni!

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin!