13.5.2015

Muutoksen tuntua

Meillä oli tänään kouluun tutustuminen tulevan ekaluokkalaisen kanssa. Päivä oli todella jännittävä myös meille vanhemmille, sillä kaikki on uutta myös meille. Kotona riitti touhua ja tohinaa, kun nelihenkinen perheemme valmistautui samaan aikaan tärkeään päivään. Tällaistako se tulee pian olemaan?

Aivan ihana huomata, miten omasta pienestä ja suloisesta vauvasta on kasvanut jo melkein koululainen. Pystyn vieläkin elämään ne päivät uudelleen, kun minulla oli pieni käärö sylissä ja hän nukkui niin rauhallisesti, vaikka ulkona piiskasi sade ja tuuli ikkunoihin. Me olimme silloin nuoria, niin ainakin kuvista päätellen. Vanhemmuuden myötä kasvaminen on ollut jollain tapaa erilaista - uuden oppiminen ei lopu koskaan, vanhemmaksi tultua se muuttuu täyteläiseksi tietyiltä osa-alueilta. Näin siis meidän perheessä on käynyt. Nyt todella tiedän, mitä kasvukipuja tarkoittaa sanan monessa merkityksessä. Vielä tässä on toivottavasti pitkä matka edessä, vaikka tuona pikkulapsiaikana tuntuu tapahtuneen niin hurjan paljon.Minä käytännön sisustusbloggaajana otin tietysti kuvan tyttären koulurepusta, en niinkään meidän asuista. Harmittaa nyt ehkä vähäsen, mutta pääasia on kuitenkin se, että valittiin yhdessä mieluiset asut ja säröteltiin neidin jännitystä. Syksyllä olen sitten tarkkana kameran kanssa ja keskitän kaiken huomioni lapsiin. Pienemmällä on myös jännittävät hetket silloin, kun aloittaa päiväkodin uudessa kotikunnassa. Tutustuminen päiväkotiin on vasta ensi kuussa, joten ehditään jännittää sitäkin vielä ajan kanssa. Aikaa asian sopeutumiseen on ollut ruhtinaallisesti, joten eiköhän siitäkin selvitä kunnialla.
9 kommenttia:

 1. Suuri ja merkittävä päivä niin lapselle kuin vanhemmille! Meillä myös pikkuneiti kävi tänään kouluun tutustumassa. Kun on kuitenkin kyseessä paikka, jossa jo eskarivuoden ollut niin päivä ei niin tuntunut isolta. Meillä oli varmaan se suurin jännitys viime syksynä kun eskariin lähdettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Uuden paikan jännitys tuo oman lisänsä ja ollaan yritetty pehmentää sitä - liekö väärin keinoin, mutta tuntuu onnistumiselta. Omat fiilikset hiukan helpottivat, kun sai lisää tietoa ja neuvoja, mitä pitää vielä tehdä. Jännittävät paikat monella meistä syksyllä, kun pienet aloittavat opin tiensä.

   Poista
 2. Voi mikä tärkeä päivä teillä ollut ♡
  Iloista uutta elämänvaihetta sinulle ja koululaiselle!! :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin keskimmäinen menee syksyllä ekalle luokalle. On se vaan niin suuri ja liikuttava asia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onnea pienelle kouluunlähtijälle! Se on iso etappi. <3

   Poista
  2. Kiitos samoin sinne! <3

   Poista
 4. Kasvukipuilua on meidän koulunaloittajalla ollut, isoksi kasvamisen "tuskaa" ja ihanuutta yhtäaikaa! Kyllä tunteet oli itselläkin pinnassa kun koululla tutustuttiin! Ensi syksy tulee olemaan niin erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, meillä ehkä hiukan helpotti kun tyttö tutustui jo uuteen tyttöön siellä. Ja ihan kivalta vaikutti koulu muutenkin. Tuo on niin totta, että ensi syksy tulee olemaan aivan erilainen!

   Poista

Kiitos, kun jätit viestin!