27.1.2015

Tähdet


Löysin jotain aivan ihanaa Stockmannin alepöydästä. Hintaakaan ei juuri euron päälle ollut. Meillä on nykyään hyvin vähän somisteita ja tähän kotiin on muovaantunut hiukan erimausteinen tyyli. Edellisessä kodissa pienet yksityiskohdat olivat joko kromia, harjattua terästä tai muuten hopeaan ja harmaaseen vivahtavaa. Myös tumma puu oli vahvasti esillä valkoisen lisäksi. Kaunista ja sopi siihen asuntoon oikein hyvin.

Kun ostimme tämän kodin, aloin heti saada mielikuvia miltä uusi koti näyttäisi. Oikeastana niitä fiiliksiä ja ajatuksia tuli jo ennen ostopäätöstäkin. Mielestäni ne jollain tapaa liittyvät ostopäätöksen muodostumiseen. Tämän kohdalla on ollut mutkia enemmän kuin osattiin arvata, mutta nyt asiat näkee taas hiukan eri tavalla kuin ennen joulua. Koti tuntuu taas askeleen verran enemmän omalta ja läheiseltä.


Kulta ja messinki on osa tätä kotia. Ensimmäinen hankinta oli messinkinen lyhty. Tukholman reissulla ostin kuparisia henkareita, onhan ne tainneet kesän postauksissa jo vilahtaa ohimennen. Kun asettelin tähtiä kotona, niin huomasin miten kivasti ne sopivat messinkisten Nappuloiden kanssa, vaikka ihan samaa väriä eivät olekaan. Kimallus ja kiilto rajoittuu kuitenkin näihin yksityiskohtiin. Kun keittiö saadaan valmiiksi, niin nämä tulevat varmaan useammin esille.


Joku saattaa ehkä miettiä, miksi turhan tavaran karsimisen keskellä ostan tällaista? Mietin sitä itsekin. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jotain yksityiskohtaa olen etsinyt kattaukseen. Meillä on nyt kahdenlaiset servettirenkaat ja ne on ne toiset, joista luovun seuraavaksi jos tarve vaatii. Tarpeella tarkoitan sitä, että niiden tyyli jäi toiseen kotiin ja jos löydän jostain vielä näiden vastapainoksi jotain muuta, niin myyn nämä alta pois. Oikeastaan voisin tehdä sen jokatapauksessa. 

Uuden ostaminen ei tietenkään lopu siihen paikkaan, vaikka karsii tavaraa pois. Näen asian pikemminkin niin, että meillä tulisi olla niin sanottu "vakiovarustelu" tarpeellista kotona. Kohtuudella. Kun tulee tarve tai halu uusiutua, niin vanhat pitäisi laittaa eteenpäin, eikä automaattisesti säilöä. Tässäkin piilee poikkeus niin kuin kaikessa. Jokaiselta löytyy luultavasti yksi tai muutama sellainen esine tai tavara, jonka tunnearvon takia on halu säilyttää. 

4 kommenttia:

 1. Upeat tähdet! Meiltä löytyy ripaus kultaa meidän makkarista, sekä neidin huoneesta. Viimeisin ostos on kultainen antiikkihenkinen peili, jonka ostin ruotsin puolelta huikeaan 30€ hintaan. Täysin sama kuin Ps. I love fashion Lindalla, jos tiedät mitä peiliä tarkoitan?

  Mulle tuli ajatus... Miten olisi, jos vaihdettaisiin lahjat ystispäivän kunniaksi? Jouluun kun on aikaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva V! Sulla on niin samanlaisia ihastuksen kohteita - me ollaan katsottu kullattua antiikkipeiliä jo monesta paikasta, mutta aina on koko väärä tms. Oletpa saanut edullisesti, on varmasti ihana. <3
   Sehän on kiva ajatus, vaihdetaan vaan. :)
   Jouluun on ihan liian pitkä aika. Viime joulu katkesi keskeltä ja jäi haikeus...

   Poista
 2. Meillä on kyllä samanlainen maku monessakin asiassa. :)

  Jee! Onko sulla mielessä mitään hintarajaa? Entä toiveita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietitään sitä vielä. Mulla ei muuten ole sun yhteystietoja. Laitatko vaikka s-postia joku päivä? :)

   Poista

Kiitos, kun jätit viestin!