2.12.2014

Hyasintti


Monessa kodissa koreillaan jo toinen toistaan kauniimmilla kasveilla ja kukilla. Olen aina ollut jouluihminen ja kukat ovat vahvasti kuuluneet jouluumme. Mistä tämäkin perinne tulee, se juontaa juurensa lapsuudenkotiin. On ihanaa, kun joulun lähestyminen tuo taas tullessaan paljon muistoja ja hetkiä lapsuuden jouluista.

Äitini on aina laittanut kotiin hyvissä ajoin joulua esille. Askartelimme kortteja, kun olin pieni. Leivoimme mummolassa pipareita, mutta ennen kaikkea muistan parhaiten joulukukat, jotka tuoksuivat keittiössä ja olohuoneessa. Yhä useamman aikuisena eletyn vuoden jälkeen palaan lapsuuteen, kun ensimmäiset joulukukat tuoksuvat kaupassa. Tapaan tehdä kukista asetelmia ja olen aivan innoissani, kun pääsen tänä vuonna tekemään ihania asetelmia myös pihalle! Ensimmäistä kertaa elämässäni.


Mieheni pitää onnekseni myös kukista eikä ole koskaan vierastanut asetelmia siellä täällä. Eräänä jouluna aikaisemmassa kodissamme hän tokaisi, että ehkä vähempikin riittäisi, mutta toisinaan olen onnistunut pysymään kohtuuden rajoissa. Ainakin omasta mielestäni.


Onko siellä muita jouluihmisiä, joille kukat tai muut kasvit ovat tärkeitä?

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanat ja tunnelmalliset kuvat ♥

  VastaaPoista
 2. Minä laittaisin kyllä kukkia, mutta mies on allerginen, joten hyasintti on ainakin kiellettyjen listalla. Sypressin ja Joulutähden hän sietää, joten niitä meiltä taitaa löytyä tänäkin jouluna.
  Pihalla saa sitten rauhassa istutella mitä vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Oma allergia äitiykin todella pahaksi ja jouduin vahvalle lääkitykselle. On se kuitenkin kiva että jotain voit laittaa. Joulutähti on kaunis. :)

   Poista
 3. Minä en kukkia ja kasveja harrasta muutoin kuin jouluna, koska juuri nimenomaan se Hyasintin tuoksu tuo mielenn lapsuuden joulut. <3 Aivan kuten sinäkin kirjoitit.
  Ihanaa joulukuuta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva että tulee muistoja mieleen. <3 Lapsuuden joulun aikaa on kiva muistella. Tulee mieleen lumisade ja kylmät viimaiset tuiskut.

   Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 4. En ole kukkaihminen, sillä en yksinkertaisesti saa mitään kasvia pysymään hengissä. Pitäisiköhän julkaista kuva mitä minun hyasintillekkin on tapahtunut... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä :) Moni kasvi on meiltäkin lähtenyt pussissa ulos, kun kertakaikkiaan ei vaan viihdy/menesty. Orkidea on yksi kimurantti saada pysymään hengissä.

   Poista
 5. Hei, onko tuo kukan kaunis aluskulho Annon mallstosta, vaiko mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä se on Annon mallistosta.

   Poista

Kiitos, kun jätit viestin!