12.12.2014

Gluteenittomat joulukeksit



Viime viikonloppuna keiteltiin taikinat ajatuksena leipoa joulupipareita. Lopputulema oli erittäin hyvä ja herkullinen, mutta tyypillistä piparin tiiviihköä rakennetta ei päässyt syntymään. Toki gluteenittomissa jauhoissa on haastetta ja eri aineksista syntyykin eriluonteisia tuotoksia. Pakko kuitenkin sanoa, että nämä keksit onnistuivat e r i t t ä i n hyvin. Nam nam!

Gluteenittomat joulukeksit

0,2 kg siirappia
0,17 kg sokeria (2dl)
0,25 kg voita/margariinia
4 tl kanelia
4 tl inkivääriä (kuivamauste)
2 tl neilikkaa
0,5 tl mustapippuria
2 kpl kananmunia (0,1kg)
2 tl soodaa
0,63 kg gluteenitonta jauhoseosta (noin 9dl)

o Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Annan seoksen jäähtyä.
o Lisää joukkoon munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu huolellisesti. Annan taikinan olla kylmässä seuraavaan päivään. Ota siitä osa kerrallaan ja painele pyöreiksi kakuiksi. Kauli jauhojen kanssa ja muotoile muotilla erilaisia pipareita.
o Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia koosta ja paksuudesta riippuen.

Tarkkanäköinen huomaa, että mukana on muutakin. Hetken mielijohteesta laitoin sekaan kourallisen rusinoita ja tuli todella mehevä lopputulos. Tykkäsin niin paljon, että meinasin viedä näitä töihinkin. 
Keksien vaalea väri johtuu siitä, että käytin vaaleaa luomusiirappia enkä tummempaa laatua. Toimii myös näin! Gluteenittomat ja miksei muutkin kokeilemaan vaan reseptiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin!