1.11.2014

Bedding ideas


Uuden kodin sisustuksen suunnittelu on jo aika pitkälle mietitty, mutta tarkemmat yksityiskohdat odottavat vielä päätöstä. Tyylisuuntaus ja linja on sitä, mistä todella pidän. Joku bloggaaja joskus kirjoitti (olisikohan ollut SisustusUnelmia Johanna), että jotain tyyliä täytyy kokeilla huomatakseen, ettei se sovi itselle. Olen tässä ihan samaa mieltä ja jollain tapaa muutos on antanut enemmän, kuin odotin.Vaikka jokin asia olisi miten kaunis ja ihana, niin ei se välttämättä ole oma juttu. Jännä huomata, miten koti on muovautunut ja ei se taida olla koskaan valmis. Pikkuhiljaa olen päässyt eroon hamstraamisesta ja jo vuosia kestänyt turhasta eroon - projektikin on opettanut paljon. 

Meillä on ollut jo pari vuotta  vain kolmet pussilakanat käytössä. Tyynyliinoja on hiukan enemmän, mutta tavaranheivausproggiksen alussa päätin, että heitän heti sellaiset lakanat menemään, mistä en oikeasti pidä ja joiden kunto on huono. Monesti juoksin alennusten perässä ihan vain huomatakseni myöhemmin, etten oikeastaan edes pidä kuviosta/väristä/laadusta tai jostain muusta. Lasten lakanoihin olen panostanut jo alusta asti ja huomasin, että petivaatteilla on todella erittäin suuri merkitys. Ostimme viime vuonna uuden sängyn Ikeasta ja se on kyllä paras laatuaan, mitä minulla on koskaan ollut. En tiedä, johtuuko se petauspatjasta vai siitä, että pohdittiin kokonaisuutta yli vuosi ja keskusteltiin Ikeassa parin osaavan myyjän kanssa. Oikeanlaiset lakanat, tyynyt sekä peitteet ovat myös tärkeässä roolissa, kun tavoitellaan laadukkaita unia. Ainakin meidän perheelle.

Haaveilen tällä hetkellä pellavalakanoista ja muutaman kerran olenkin päässyt niitä hypistelemään. Hobbyhallin kilpailussa käytin pellavalakoita ja päätin, että niitä yksi pari voisi olla meillekin hyvät. Materiaali on miellyttävä ja olen kuullut vain hyvää laadusta. Minulle on tärkeä, että makuuhuone on rento ja rauhallinen paikka, missä ei ole liikaa väriä. Rohkeita tai räväköitä kuoseja täytyy käyttää harkiten ja vähän. Kuitenkin niin, että tunnelman ja lookin saa helposti muutettua. Kokosin tähän alle omia suosikkeja. Tulevaan makkariimme on hakusessa rauhallinen fiilis, vaaleita sävyjä ja muutama mielenkiintoinen yksityiskohta.

 

 Paljonhan tässä on ajatuksia ja mietteitä, mitä tekstiileihin tulee. Sopivaa päivänpeittoa olen etsistellyt jo pitkään ja bongailingin Päivin ihanan liikkeen missä on pakko päästä jossain vaiheessa poikkeamaan. Muhkea päivänpeite olisi siis hakusessa ja luulen, että muutakin kivaa voisi tuolta löytyä. Nougatissa on myös yksi aivan täydellinen peitto, mitä himoitsen. Siellä ei tainnut olla nyt oikeaa kokoa, joten täytyy vielä pohtia. Meillähän ei ole ollut nyt sopivaa päivänpeittoa sen jälkeen, kun ostettiin uusi kapeampi sänky ja vähän orvoltahan tuo kokonaisuus näyttää. Makkarisuunnitelmat ovat nyt siis selvillä, nyt täytyisi vaan käydä toteutukseen.

2 kommenttia:

  1. Meillä samat suunnitelmat, Hih. Just laitettiin tilaukseen uusi sänky joka tehdään tilaustyönä meidän näköiseksi. Uudet verhotkin tilasin. Gantilta ajattelin ostaa uudet petivaatteet. Petivaatteita ei tosiaan tarvitse olla kuin muutamat ja niihin kannattaa panostaa. Meille tulee myös yöpöydänlamppujen tilalle seinävalaisimet. Kattovalaisin tulee olemaan Garlandin, joka on nyt hyvässä alessa. Myös matot ja päiväpeitto on hakusessa. Ja sit muutama pieni yksityiskohta, jonka mies saa fiksata. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivat suunnitelmat! En tiedä vielä, miten valaisinten laita on uudessa kodissa, mutta huone on todella pieni. Jotain lukuvaloa pitäisi saada, joten seinävalaisin voisi olla hyvä vaihtoehto tai lattiamalli? Päivänpeitto aiheuttaa kyllä päänvaivaa, kun en haluaisi heti kyllästyä siihen. Eli jotain simppeliä ja vaaleaa. :)

      Poista

Kiitos, kun jätit viestin!