25.10.2014

Sisustusinspiraatiota tunnelmalliseen talveen


Syvemmälle syksyyn ja marraskuuta kohden. Mitä mietteitä vuoden pimeimmät kuukaudet tuovatkaan tullessaan? Täällä etelässäkin ollaan saatu jo kokea valkoinen maa ja kylmiä säitä, vaikka lumi ei pitkään maassa ollutkaan. Tuntuu, että pimeimmät hetket ovat juuri nyt käsillä ja päivät ovat lyhentyneet hurjaa vauhtia. Pieni valkoinen kerros lunta voisi kyllä piristää nyt tätä ankeutta. Elän kovasti jo talvessa ja haaveilen kuuraisista aamuista. Kylmenevät ilmat saavat haaveilemaan myös kaikesta lämpöisestä ja pehmoisesta.

1. Mustavalkoiset tekstiilit ja erityisesti tyynyt viehättävät vaalean sisustuksen keskellä. Yksi kaunis tyyny, mikä viehättää omaa silmää on tämä Aura Crosses Black Pillowcase. Voisin ottaa näitä meille heti useamman kappaleen. Erilaiset valaisimet (2, 3) ovat olleet tänä syksynä kovassa huudossa ja meille on hankittukin jo olohuoneeseen kiva kattovalaisin. Saatiin Kodin Ykkösessä kattava selostus lampuista ja värisävyistä, mikä onkin vaikuttanut aika paljon siihen mitä sieltä kaupasta nykyään ostetaan. Kodin valaistus on parantunut huomattavasti sen jälkeen, kun ollaan noudatettu myyjän hyviä vinkkejä lamppujen valinnassa. Kylmäksi ei ole jättänyt Granitin valikoimakaan ja ihan liian harvoin taidan kaupoilla käydä, vaikka keskustassa vilistän joka päivä töissä. Granitin liike sijaitsee ihan lounaspaikkojen lähellä missä toisinaan käyn ja perjantaina poiketessa löysin muutaman pienen jutun, mikä jäi kesäiseltä Tukholman reissulta löytymättä. Nämä eivät eksyneet tähän postaukseen, mutta pari muuta suosikkia tuli valikoitua kollaasiin. Kori (4. Granit) olisi melko kätevä meidän kylppäriin, jos vain sinne mahtuisi. Palasaippua kävisi kätevästi vaikka viemisinä. 6. Pentikin showroomissa oli laitettu jälkiruoat herkullisesti näihin pieniin kannellisiin kulhoihin ja idea on mielestäni veikeä. Muistuttaa hiukan Iittalan vitriiniä, myös kooltaan.


Olen koittanut etsiä meille vähän tummempaa taljaa, mutta aika kovissa hinnoissa ne taitaa pääosin pyöriä. Silläkin uhalla haaveilen vielä saavani joku päivä meille sileäkarvaisen taljan (1.), joka on myös pörröisen pehmeä ja lämmin. Iittalan valikoimista löytyy läjäpäin suosikkeja ja olen aivan hurmiossani, kun Loimu -valaisinta (3.) saa myös harmaan värisenä. Olisinkin ostanut uutuuden jo aikaa sitten, ellen olisi epäröinyt irtonaista lasiosaa. Sehän on toisaalta kätevä, mutta pelkäsin kuitenkin rikkovani kauniin esineen. Tämä olisi aivan ihana lahja itselle, jos vain keksisin turvallisemman paikan, mitä alunperin pohdin. 

Toivon aika paljon, että meillä olisi vielä jonain päivänä oikea takka. Äitini kanssa ollaan haaveiltu sirommista sisustustakoista (4.), mutta tyyriin hinnan takia pysyvät ainakin toistaiseksi siellä haavelistalla. Paikkakin täytyisi miettiä ja tässä väliaikaiskodissa tuntuu vähän turhalta loihtia unelmahankintoja todeksi etenkään, kun se lopullinen destination ei ole vielä selvillä. Iittalan Ateenan aamu - lasikoristeet (5.) olisivat aivan täydelliset keittiöön tai ruokailutilaan. Ehkäpä nämä ovat tämänvuotisella joululahjalistalla...?

Kuvat Polyvore 

2 kommenttia:

 1. oon ihan totaalirakastunut noihin nappuloihin vai mitkä lie.. huoh kunpa ois siinä 10€ paikkailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse haikailen tuon korkeamman messinkisen Nappulan perään. Hinta vaan on jarrutellut hankintaa. Ja jostain laatikoista pitäisi löytyä se pienempi...
   Ymmärrän ihastuksen, ihanathan nuo ovat :D

   Poista

Kiitos, kun jätit viestin!