27.8.2014

snack


Säännöllisen työ(arki)rytmin palattua myös säännöllinen ateriointirytmi on palautunut elämään. Huomaan myös hoikistuneeni, kun syöminen on tasaisempaa ja mietin enemmän, mitä söisin. Pienet voileivät ovat herkkua, joita syön nykyään vähemmän. Tilalle ovat tulleet hedelmät ja vähäsokerinen jogurtti, hunaja ja pähkinät. Herkuttelu on tipahtanut ihan minimitasolle, vaikka niistäkin voisi vielä nipistää lisää.

Kiireinen elämänrytmi luo aika paljon paineita ateriointiin. Itse en pidä ollenkaan valmisruuista, vaan haluan aina syödä tuoretta ruokaa. Se tarkoittaa sitä, että kaupassa käydään aika usein ja kalan pitää olla erittäin fresh. Kasvikset, juurekset ja tuoreet marjat ovat parhaita raaka-aineita. Toki sesongin mukaan ruokalista päivittyy ja usein meillä tähän aikaan vuodesta tehdäänkin innokkaasti kanttarelleista keittoa tai kastiketta. En ole kovin innokas säilömään satoa, mutta siihenkin olisi ihan hyvä oppia. Parhaat vinkit jakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin!