10.4.2014

Mustavalkoista - Arvonta


Valokuvat ja valokuvaus ovat olleet tapetilla aika paljon viimeaikoina, eikö vain. Monessa blogissa on esillä paljon kauniita ja ilahduttavia valokuvia, moni on käyttänyt jopa valokuvaajaa eri tilanteisiin. Olen saanut paljon palautetta kuvistani ja havainnut, että tosi monessa blogissa kuvat ilahduttavat lukijoita. Aihepiiri kiinnostaa minua ja liittyy jollain tapaa myös koulutyöhönikin, joten ajattelin  ilahduttaa vuorostani teitä aiheesta kiinnostuneita pienellä arvonnalla. Samalla toivoisin kuulevani myös teidän ajatuksia.

Haluaisin, että vastaisit muutamaan kysymykseen. Katsotaan saisiko niistä vaikka jotain yhteenvetoa aikaiseksi? Samalla kyselen teiltä viisaammilta, jotka olette käyttäneet kuvaajaa, että tiedättekö hyvää lapsikuvaajaa pääkaupunkiseudulta? Meillä lähestyy synttärikausi ja kesä olisi muutenkin otollista aikaa otattaa ihan kunnon perhepotretit. Itseasiassa minusta on otettu viimeeksi edustavat kuvat meidän häissä, liki 5 vuotta sitten, joten pieni panostus tähän olisi nyt paikallaan...


Arvon kaikkien vastanneiden kesken Granitin valikoimista keittiöpyyhkeen ja tiskiliinan. Nämä kuuluvat omiin suosikkeihini ja tuotteita löytyy meiltäkin kotoa. Arvontaan voivat osallistua kaikki lukijat, anonyymeiltä toivoisin nimimerkkiä.

Näin osallistut:

1. Kerro, miten valokuvat näkyvät sinun arjessasi?
Pidätkö esim. tärkeänä ikuistaa lapsia tai omaa elämää ihan arkitilanteissa?

2. Mitä arvostat valokuvissa?
Mainitse ainakin 3 seikkaa.

Lisäksi voi kertoa ihan omia kokemuksia, ajatuksia ja mielipiteitä aiheen tiimoilta!
Aihe kiinnostaa minua niin kuin varmaan monia muitakin ja voit vastata näihin ihan oman kokemuksen perusteella. Ei siis tarvitse kertoa, arvostatko minun valokuviani vaan yleisesti.

Voit osallistua maanantaihin 14.4.2014 klo 14 saakka.

Arpaonnea osallistujille!65 kommenttia:

 1. No kännykällä tulee kuvattua kaikenlaista mitä näkee, voi ikuistaa hetkiä vaikka aamusumussa tai kavereiden kanssa. Lisäksi käytännöllisemmin ajateltuna otan usein kuvan esim. jostain lapusta ilmoitustaululla tai käytän peilinä :D
  Arvostan kuvissa persoonallisuutta, sitä että osaa oikeasti käyttää kameraa (esim. lähikuva jossa on esine tarkka ja tausta sumea, itse olen niin huono käyttämään kameraa että arvostan kikkailuja valotuksen ja tarkennuksen suhteen) ja merkityksellisyyttä (arvostan enemmän kuvaa joka vaikkapa ottaa yhteiskunnallisesti kantaa lapsiin sodan jaloissa kuin selfietä jonka ottajalla on samanlaisia kuvia kymmeniä, vaikka molemmat olisivat taiteellisesti/teknisesti yhtä taidokkaita). T. Saya sayav@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisesta näkemyksestä! Olet keksinyt hyvän tavan käyttää kännykkäkameraa luovasti. Muutaman kerran olen itsekin ottanut kuvan esim. tuotetiedosta, jota ei jaksa raapustaa paperille (mille paperilapulle?).
   On aika huikeaa, miten kuvat tuovat tilannetta lähempään tarkasteluun, sillä hetki on usein nopeasti ohitse.

   Poista
 2. Minä kuvaan luontoa ja siinä tapahtuvia muutoksia. En pidä blogia niin että kuvaaminen ei ole minulle ihan jokapäiväinen juttu. Valokuvissa arvostan värejä, niistä ilmenevää tunnelmaa sekä kauneutta, mikä on tietysti katsojan silmässä. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontokuvaus on mitä mainion tapa ikuistaa elämää sekä muutoksia ympäristössä. Rauhallinen luonto tarjoaa myös hyvät puitteet harjoitella valokuvaamista värien ja muotojen keskellä. Ehkei tuulisena päivänä niinkään, mutta siitä päästäänkin sitten liikkuvan ja taustalla olevan kuvan keskelle.

   Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle!

   Poista
 3. Arjessa on mukava napsia tilannekuvia, joista myöhemmin voi seurailla koiran kasvua, ja muutenkin ajan kulua. Kuvissa tärkeintä minusta on tarina, sommittelu ja värit.
  holopaisen_veera [at] luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannekuvat ovat niitä parhaita. Tulee hauskoja hetkiä myöhemmin mieleen ja kuvien välittämä tunnelma herättää ajatuksia myös pitkän ajan päästä. Sommittelu onkin tärkeää myös minusta, että kuva "toimii". Toisaalta värit luovat myös tunnelmaa ja tarina luo uudenlaisen merkityksen.

   Poista
 4. Pojan syntymän myötä kamera seuraa lähes kaikkialle: pyrin ikuistamaan ihan tavallisia hetkiä arjesta, niitä jotka myöhemmin unohtuisivat. Toki kuvia napsitaan myös juhlissa, mutta tilannekuvat ovat mielestäni poseerauskuvia tärkeämpiä. Kuvissa tärkeää on kohde, tunnelma ja värit.
  s.kansakoski@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on sellainen, mitä haluaisin itsekin oppia ikuistamaan enemmän. Aivan liian moni tilanne on jäänyt ikuistamatta ja välillä tuntuu, että on liikaa "aukkoja" kuvakansiossa.
   Itsekin tykkään juhlien tilannekuvista. Tulee mieleen häissämme otettu kuva, jossa pari nuorta vierasta oli käynyt kastautumassa lähimmässä pihasuihkussa. Hymyä nostattava kuva edelleen.

   Poista
 5. Yleensä kotona tulee räpsittyä, perheestä ja eläimistä. Matkoilla on myös mukana ja siellä saattaa sitten enemmänkin ottaa luonto ja tilannekuvia.

  Tärkeimmät: Laatu, Värit, tunnelma

  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona on mukava ikuistaa hetkiä. Matkoista jääkin kivat muistot, jos muistaa pitää kameran mukana. Kohteissa luonto herättää minullakin mielenkiintoa - tilanteita unohtamatta.

   Poista
 6. 1. Mun tulee otettua kuvia lähinnä blogiin. Joskus kuvaan huvikseni myös omia ja tuttujen lemmikkejä ja luontoa. Aika uusi juttu kuitenkin tämä muiden kuin blogihommien kuvaaminen, joten se nyt on vielä opettelua. Mua kiinostaa kovasti valokuvaus ja haluaisin ihan jopa opiskella sitä. Muiden ottamia valokuvia tulee myös ihasteltua aina silloin tällöin netistä.
  2. Valokuvissa, ainakin sellaisissa uutistyyppisissä, tarinalla on iso rooli. Yksi kuva voi kertoa jo niin paljon ja saada aikaan vahvojakin reaktioita. Lisäksi kuvan idea itsessään on tärkeä. On hauska katsoa kuvia, joissa joku on hoksannut jonkun jutun ja jakanut sen muille. Ja tietty se tunnelma ja keinot sen saavuttamiseksi on tärkeitä. Ja ajoitus on myös iso juttu. Onhan se hienoa katsoa kuvaa, jossa lintu nappaa kalan veden pinnasta.
  hanna-soini(ät)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Kuvaus on hauska harrastus.
   Ajoitus on erinomainen huomio ja kiva kun toit esimerkin pintaan.

   Poista
 7. Valokuvat ovat osa minua. Jo ennen "uutta" aikakautta eli instagramin suurta valloitusta valokuvasin joka päivä ja mikä voisikaan olla mahtavempi tunne kuin saada ikuistettu kaunis hetki tyylikkäästi.
  Valokuvissa arvostan erilaisuutta, tunnetta ja tunnelmaa.

  katisarita@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse näen asian myös niin, että valokuvat ovat osa minua. Ilman ei osaisi elää.
   Hyviä asioita olet listannut, näitä on mukavaa lukea.

   Poista
 8. Meikäläisen valokuvaaminen taitaa olla tätä nykyä jokapäiväistä puuhaa. ihanaa ikuistaa metsälenkkien kauniita tunnelmia jos ne kohdalle sattuu. valokuvia meidän talossakin on siellä sun täällä. olenki aina sanonu, että koti jossa ei ole valokuvia ei ole kodikas..kuvan tunnelma on tärkein. ei ole väliä onko kuva otettu huippukameralla vai känny kameralla. se tietty fiilis ja sanoma ratkaisee kuvissa..miun parhaat otokset liittyvät lapsiin ja eläimiin ja yllätys yllätys. ne parhaimmat ja rakkaimmat taitaa ollakkin just ihan vaan kamerakännyn tuotoksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsälenkit onkin hyviä paikkoja rentoutua ihastelemaan maisemia ja joskus ikuistamaankin. Kuulun tähän samaan joukkoon. Ja kyllähän kuvia pitää kodissa olla, ei sillä väliä mistä ne ovat jos kuvastavat asukasta/asukkaita.

   Olen huomannut, että monet parhaista tilannekuvista on juurikin otettu omalla puhelimella. Kerran otin sarjana kuvia neitin synttäripäivänä ja ilmeet oli huikeita joka kuvassa. Viimein oli se viimeinen kuva, mistä tuli "edustuskelpoinen" minkä julkaisin. Muita ollaan pidetty vaan itsellämme ja muisteltu päivää tyttöjen kanssa. Oi ihanat muistot rakkaista!

   Poista
 9. Hei!
  Pääkaupunki seudun kuvaajista en tiedä, mutta jos liikutte kesällä Etelä-Karjalassa suosittelen Imatralaista Jani Kauttoa.
  Netti sivun osoite: http://www.janikautto.com/
  Kuvasi meidän häät 5.4. ja on mukava ja taitava persoona. :)

  Vastaukset kysymyksiisi: Valokuvaan vähän arkea. Aika paljon sisustusjuttuja, mutta eniten reissussa tulee otettua kuvia.
  Arvostan kuvissa selkeyttä ja aitoutta. Haluan, että juuri oikea tunne välittyy kuviin ei mitään patsasteluja vaan tilannekuvia. Kuvista täytyy välittyä se sama fiilis kuin olisit itse paikan päällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyy käydä kurkkaamassa sivut.

   Kuvissa tuo selkeys on asia, mitä itse arvostan paljon. Sisustus- ja luontokuvista on ollut helppo lähteä liikkeelle. Lapset onkin sitten kinkkisempi juttu. ;)

   Tilannekuvat ovat tärkeitä, hyvä pointti tuo kuvien välittämä fiilis.

   Poista
 10. http://humpula.blogspot.fi

  Kännykällä tulee otettua kuvia melkein koko ajan, varsinkin kun lapset on pieniä niin muistot on valkokuvissa myöhemmin myös.

  Minulla on myös järjestelmäkamera sitten kunnon kuvaukseen.
  Rakastan itse kuvaamista ja yritän sitä oppia koko ajan lisää,
  itse arvostan hyvä laatuisia kuvia, jota ei ole juurikaan muokkailtu.
  Hyvällä kuvauksella hyvä kuva kerralla eikä jälkikäteen muokkailua minun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset linkistä, koitan päästä vierailemaan piakkoin blogiisi.

   Puhelin on siitä helppo, että sehän kulkee lähes joka paikkaan mukana. Ja näppärästi sillä kuvaa pienten touhuja ja arkitilanteita.

   Itsekin tykkään hetivalmis-kuvista, eli osaan rajata kuvat niin ja usein asetukset säätää, ettei kuvia juurikaan tarvitse muokata. Suuri osa blogini kuvista onkin käsittelemättömiä kuvasettejä, mikä on yksi syy sille että pystyn bloggaamaan usein (kun tilanne sen sallii). Toki olen harjoitellut kuvien käsittelyä, sillä sekin taito on ihan hyvä osata.
   Mutta jokaisen mielipide yhtä arvokas. :)

   Poista
 11. Valokuvat on itselleni valtavat tärkeitä. Olen harrastanut pitkään kuvausta, taltioin arjen hetkiä, lapsia, koiria, luontoa ja tietysti blogin kautta valokuvaus on saanut myös merkitystä. Olen työni kautta kuvannut myös jonkinverran lehtiin.
  Kuvissa tärkeää minulle on tunnelma, rajaus ja valo. Näillä pääsee jo pitkälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvat ovat tärkeitä myös itselle, ne kertovat elämän tarinaa kauniilla tavalla. Niihin sisältyy paljon muistoja.
   Olen samaa mieltä noista kolmesta elementistä, niiden yhdistelmällä on jo hyvällä alulla.

   Poista
 12. Valokuvat ovat nykyisin pääosin kännykällä otettuja kuvia esim. kissoista tai jostain erityisestä tilanteesta. Paperikuvat ovat tallessa pidemmän ajan takaa. Valokuvissa arvostan tunnelmaa, tarinaa ja persoonallisuutta. -Sari- kissankarva85(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on paperikuvia, vanhoja sellaisia - mutta hyvin vähän. Johonkin ovat hukkuneet, vai eikö niitä ole tullut enää teetettyä pitkiin aikoihin?

   Poista
 13. Kunnon kamera löytyy, mutta se taitojen päivittäminen on unohtunut... Ensin räpsitään ja sitten katsotaan, josko olisi jotain onnistunut :) Monesti reissukuvat on niitä tärkeitä juttuja, joiden seurassa rentoutuu vielä kauan reissun jälkeenkin.
  Arvostan onnistuneita tilannekuvia, onnistuneita lapsi- ja eläinkuvia (tilanne on usein ohi, ennen kuin ehtii keskiyttyä kuvaamiseen) ja taitavaa sommittelua. Omaperäisyyttä!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Matkakuvat ovatkin usein mielenkiintoisia, kun maisemat ovat ihan erinäköisiä ja matkan tunnelma tulee kotona mieleen vielä pitkänkin ajan kuluttua.
   Tuo on muuten hyvä pointti, että ne tilanteet ovat äkkiä ohitse.. :)

   Poista
 14. Kuvaan paljon lapsiani. Valokuvia tulee myös näpättyä kännykällä ja läheteltyä kavereille.
  Valokuvissa arvostan hyvää laatua, aitoja tilanteita ja tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimella tulee kyllä kuvattua jonkin verran. Itse vaan täytyisi opetella tämän uudemman puhelimen kameraa käyttämään.

   Poista
 15. Digikameralla kuvaan ihan kotosalla kaikenlaista. Sitten järkkäri on sellainen joilla otan kuvia luonnosta ja laitan netissä kuvapankkiin..mutta en ole mikään ammattikuvaaja. Ihan vaan omaksi iloksi ottelen. Asetukset kun noissa tuuppaa oleman niin monimutkaisia jos juuri parhaat asetukset haluaisi.
  terveys1(at)wippies.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaksi iloksi kuvaaminen tuo kyllä kuvaamiseen sitä tunnetta. Että nauttii siitä mitä tekee. :)
   Olen samaa mieltä, että asetusten kanssa saa harjoitella tovin jos toisenkin saadakseen mieluisia. Pikkuhiljaa sitä alkaa muistamaan jo enemmän kameran säätämisestä.

   Poista
 16. Tällä hetkellä tulee otettua eniten sisustuskuvia blogin innoittamana. Lapsia tuli kuvattua ihan hurjasti heidän olleessaan pieniä. Nyt täytyy oikein erikseen muistuttaa itseään, että kuvia ottaisi edelleen näistä teineistäkin:) Otamme joka vuosi perhepotretin hääpäivänämme. On hauska seurata, miten olemme vuosien varrella muuttuneet:) Sisustuksessa on esillä lasten kuvia ja muutama perhepotretti ja sukukuva seepian värisenä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuulostaa ihanalta! Perhepotretti meiltä taitaa puuttua kokonaan, mikä on oikeastaan aika sääli. Itse en viihdy ollenkaan linssin toisella puolella ja harvoin minusta saakaan edustavaa kuvaa.
   Sisustuksessa saakin kuvat näkyä. :)

   Poista
 17. Lapsia ja luontoa kuvaan. Värit, hetki ja aitous.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hyviä mietteitä.

   Poista
 18. Rakastan valokuvaamista ja sitä harjoittelen kovasti. Into valokuvata parempia ja parempia kuvia on hurjan kova!!!! Lapsia kuvaan paljon ja blogiin tietty myös meidän touhuja ja kodin sisustusta. Valokuvissa on tärkeää tunnelma, valoisuus, kuvakulma ja edellistä sopivasti lainaten hetki ja aitous :)

  Mukaan kivaan arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin paljon kauniita ja taidokkaita kuvia! Ja mikäs sen parempaa, kuin ikuistaa omia pienokaisia. :)
   Kiva kun osallistuit!

   Poista
 19. Valokuvia tulee otettua ihan blogia varten, mutta paljon myös luonnosta, lapsista ja eläimistä. Matkoilla kuvia tuleekin otettua ihan mahdottomasti. Valokuvissa tärkeintä on tunnelman välittyminen ja värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kuvaaminen innostaa. Siinä helposti kehittyykin, kun harrastaa paljon. Hyviä pohdintoja olet kirjoittanut!

   Poista
 20. Valokuvaan paljon järkkärillä, blogia varten. Ikuistan kotia. Tietenkin otan kameran mukaan myös yhteisiin tapahtumiin, kuten perhejuhliin yms. Ne on tärkeä ikuistaa. Puhelimessa on onneksi kamera, sillä isoa järkkäriä ei tule joka päivä roudattua mukana - puhelimella napsin kuvia päivittäin. Kaikesta kivasta ja inspiroivasta.

  Minä pidän kuvissa tärkeänä valoa, se on ykkösasia. Tunnelma on kans toinen tosi tärkeä. Yritän kuvien ottamisen kautta kehittyä valokuvaajana ja oppia järjestelmäkamerastani enemmän jotta kuvani olisivat laadukkaita - se on mielestäni myös tärkeä juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on ollut itsellekin eräänllainen tilaisuus tai indikaattori kuvata enemmän. Ainakin alkuvaiheessa. On ollut mukava nähdä kuvista esim. miten koti on muuttunut remonttien ja seinien kaadon jälkeen.

   Hyviä pohdintoja ja valo on todella tärkeä kuvan onnistumisen ja tunnelman kanssa. Itse olen ostanut muutaman kirjan, mistä olen saanut hyviä vinkkejä järkkärin käyttöön. Näitä kannattaa käydä katsastamassa kirjastostakin, jos mielenkiinto herää. :)

   Poista
 21. Aah, nyt ollaan asian ytimessä <3 Minä olen kuvannut aina, tosin ensimmäisen järkkärini olen ostanut vajaa vuosi sitten... ja olen niin mielettömän kiinnostunut ja innostunut kuvaamisesta ja kaikkeen siihen liittyvästä. Blogit ovat myös tärkeä osa ajanvietettäni ja rentoutumistani. Lapseni ollessa pieni kuvasin tietenkin häntä edestä ja takaa, kaikki mahdolliset vaateyhdistelmät päällä :D Nyt olen kuvannut asetelmia, kotia, kynttilöitä, kukkia yms(juuri pois nukkunutta rakasta lemmikkiäni) Jaan kuviani fb-ystävieni iloksi ja riesaksi ja todellakin vasta opettelen tätä mahtavaa juttua. Arvostan selkeitä ja värikkäitä isoja kuvia, tai aivan himmeän tunteellista ja taiteellista utuisuutta ja herkkyyttä. Pidän monenlaisista kuvista ja ainahan on kiva havaita joku pikku jippo. = tunnelma / tyyli, kauniit kodit ja esineet / luonto. Toivoisin kuvausvinkkejä ja aiheesta postausta. ihana palkinto, minulla on mu/valk. kausi menossa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilolla luin pohdiskelevaasi kirjoitusta ja havaitsin monta tuttua juttua. :) Itsekin olin aivan innoissani etenkin esikoisen vauva-aikana aivan kaikesta kasvuun ja kehitykseen liittyvästä ja luonnollisesti kuvasin lasta niin paljon, että kuvia on ihan järjetön määrä. Toki tämä nuorempikin sai kuvaushuomiota osakseen, ja hänen kuvistaan näkee miten kehitystä on tapahtunut(omassa kuvauksessa).
   Tuo jippo tai juju onkin hyvä oivaltaa. Se antaa kuvalle minusta merkityksen ja tällaisia tilanteita/sommitelmia on kiva katsella. Kiitos vielä kommentistasi! Yritän palata piakkoin postaustoiveeseesi! <3

   On mukavaa lukea teidän lukijoiden kommentteja, kun olette niin hyvin kertoneet mitä arvostatte kuvissa. Olen saanut näistä hyvin paljon ideoita ja tietoa itselleni!

   Poista
 22. Kännykkäkameroiden myötä on jotenkin lisääntynyt se, että jos näkee jotain hassua, ihmeellistä tai muuta ikuistettavan arvoista, se on helppoa ja mahdollista! Lapsia tuli ennen kuvailtua paljonkin, mutta kun ovat kasvaneet teini-ikään on kuvaukset vähentyneet ja keskittyneet erityisiin tapahtumiin, juhliin jne.
  Ihailen valokuvissa valoisuutta, sillä se tuo raikkaan mielikuvan. Samoin kuvattavan kohteen terävyyttä.
  Sinun kuvissasi juuri nämä asiat täyttyvät ja kun lisäksi juttujen kohteena on kiinnostavat asiat, tulee piipahdeltua usein kurkkimaan ihania sivuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan totta! Ja helppoa siitä tekee se, että kuvaaminen on tosiaan parin painalluksen päässä ja tapahtuu nopeastikin.
   Ihanasti olet kirjoittanut ajatukset viestiisi. Ja mukava kuulla, että kuvistani irtoaa iloa! :)

   Poista
 23. Minä olen vielä niitä ihmisiä, joka kuvailee paljon kameralla ja teettää kuvia albummeihin (nuorisolle ja kotialbummiin). Kuvia on aina ihana katsella ja niiden myötä tulee paljon hyvää mieleen! ♡
  Lapsena pääsin äidin töissä katsomaan kuvien valmistamista pimeässä huoneessa. Huikeeta, kun miettii asiaa nyt.
  Minusta valokuvien tärkeys on just muistojen säilyminen, tunnelma ja aitous! ☆
  Ihana arvonta..musta-valkokuvat on minun lemppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä huikealta ja hienolta muistolta, mitä kirjoitit. Olisi ollutkin hienoa päästä nuorena seuraamaan vierestä, miten kuvien valmistustyötä tehdään pimiössä.
   Kuvissa muistot ja elämä säilyy! :)

   Poista
 24. Omistan kyllä ihan hyvän digitaalikameran mutta viime aikoina on tullut otettua sillä todella vähän kuvia. En osaa oikein vastata miksi. Harmi sinänsä kun olisi mukava ikuistaa elämän eri hetkistä kuvia ja myöskin ystävistä, sisaruksista ja kummilapsista. Valokuvia kun on mukava aina katsella silloin tällöin ja muistella kuvanotto hetkiä. Arvostan valokuvissa laatua, tunnelmaa, aitoutta ja valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus voi olla taukoja, ettei vain tule kuvattua. Ehkäpä kuvausinto jossain vaiheessa taas aktivoituu omassa mielessä. :) Nämä on minustakin tärkeitä seikkoja, mitä olet listannut. Kiva kun kommentoit!

   Poista
 25. Kuvia (ja videoita) tulee lapsesta otettua kyllä. Muusta elämästä oikein ei, sillä en ole valokuvaajatyyppiä. Itsestäni varsinkaan en mieluusti kuvia halua ottaa tai varsinkaan julkistaa missään. Pidän kyllä paljon muiden ottamista, varsinkin taiteellisista valokuvista. Tärkeimmät asiat valokuvassa on tekniikka (oikea valaistus, oikein rajattu jne), jokin oivallus ja tunnelma.
  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kuvista on iloa. Itsekin pidän paljon myös muiden kuvista, etenkin meidän hääkuvia tulee katseltua aika usein. Tunnelma ja tekniikka ovat iso juttu minustakin.

   Poista
 26. 1. Kuvaan aika paljon. Otan kuvia itsestäni ja perheestäni. Matkoilla ja reissuilla kuvaan kuin myös luonnonilmiöitä. Lasken itseni kuitenkin aika harrastelijakuvaajaksi.
  2. Arvostan kuvissa, että niiden ottamiseen ja käsittelyyn on vähän nähty vaivaa. Että ei ihan summissa vaan napsita, pimeässä tai rumasti salaman hohteessa. Nykyäänhän on paljon helppoja kuvankäsittelyohjelmiakin, joten tykkään että kuvat on käsitelty nätiksi. Pidän paljon mustavalkoisistakin kuvista, niissä on tunnelmaa. Joku tunnelma ja aito hetki kuvassa pitää muutenkin olla, en hirveästi arvosta poseerauskuvia, vaikka toki joskus nekin tulevat tarpeeseen :)

  johannamapy@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kuvien käsittelykin saa pisteitä. :) Aika kiva olisi onnistua joskus kuvaamaan myrskyä tai muuta luonnonilmiötä, joita ei nyt ihan heti tule vastaan. Pitäisi varmaan panostaa vähän enemmän objektiiveihin että saisi paremmpia kuvia. Ihan kaikkeen eivät säädötkään pysty. (tai omat taidot ;))
   Onnittelut vielä voitosta, tulihan paketti perille?

   Poista
 27. 1. Tykkään kuvata ja kannan pokkaria lähes aina käsilaukussa. Pienen lapsen kanssa niitä kuvausaiheita tuntuu olevan koko ajan. Tykkään ottaa kuvia erilaisista arkisista tilanteista ja elämän virstanpylväistä. Vallankin viime aikoina kamera on täyttynyt kuvista, joissa suvun lapset leikkivät keskenään, ovat hauskoja katsottavia sitten kun ovat isompia.
  2. Persoonallisuutta, tilannetajua ja hyvää rajausta, niitä arvostan kuvissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja se maili

   pauleceb(at)gmail.com

   Poista
  2. Itselläkin pokkari on usein mukana. Sillä saa ihan hyvät peruskuvat, ilman tätä tulisi harvemmin kuvia esim. puistossa otettua. Ja kyllähän näitä aiheita - niitä riittää. :D

   Poista
 28. 1. Kuvaan tosi paljon. Varsinkin matkoilta tulee napsittua tuhansia kuvia, rakennuksista, luonnosta, ruoasta, poikakaverista, ystävistä... Tykkään kuvata monenlaista, erilaisia graffitteja, heijastuksia, luonnon hassuja muodostelmia, kokkaamiani ruokia, ihan mitä vain. Myös siskojen lapsista tulee napsittua kuvia, välillä saa napattua tosi hauskoja tilanteita ja ilmeitä.
  2. Kuvassa pitää olla jokin idea, juju tms. Toki henkilökuvissa riittää ihan vain kunnon valotus ja rajaus, aina ei tarvi ilmehtiä :D
  Haluan, että kuvani ovat laadullisesti hyviä eli valotus ja tarkkuus pitää olla tietenkin kunnossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äh, huomasin että sähkpostiosoite puuttuu...
   marialuok(at)gmail.com

   Poista
  2. Matkoilla kuvaaminen on minullekin tärkeää ja niitä aiheita tosiaan tuntuu olevan todella paljon. Mukava kuulla, että olet löytänyt paljon kiinnostavia aiheita! Se on totta, että välillä hauskat tilanteet tallentuvat aitoina ja niihin on kiva palata myöhemmin.
   Kiitos kun osallistuit ja kerroit ajatuksiasi!

   Poista
 29. meillä kuvataan paljon!!!1.kuvia on kehyksissä ja suurennoksina lasten huoneen seinillä!!!
  2. arvostan kuvissa tunnelmaa ,muistoja ja että kuvat on musta/valkoisia!!!
  arja.katariina@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Meiltä uupuu vielä ns. suurennokset lapsista, mutta ehkäpä sellaiset tulee vielä otettua/otatettua.
   Kiva kun osallistuit!

   Poista
 30. Kuvaan paljon ja joka paikassa. Arjen tilannekuvat ovat usein niitä parhaita. Lapset,kattaukset,kukkakimput,maisemat,lasten leikit,sairastumiset,arjentoiminnot.. Käytän kuvia päiväkirjana. Kaikki kerätään albumeihin. Niissä on historia. Otan monta kuvaa,aina joku onnistuu. Kuvissa ei tarvise olla mitään hienouksia,kunhan se on se mitä sillä hetkellä haen:tunnelma,sen hetken tilanne,muisto tai osuva ilme tai hetki. annelaukkanen09@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit ajatuksiasi ja kerroit monipuolisesti mietteitä. On ilahduttavaa kuulla, että monessa perheessä kuvataan paljon arkea. Itselle sellaiset kuvat ovat nykyään erityisiä, kun lapset ovat jo hoidossa. Näihin on aina mukava palata.
   Kiva kun osallistuit!

   Poista
 31. meillä kuvataan kyllä. vaikken minä. kuvat on kivoja muistoja hetkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla. Muistot on niitä parhaita. :)
   Kiitos kun osallistuit!

   Poista
 32. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille!
  Osallistumisaika on nyt loppunut ja kerron teille voittajan ja vähän kilpailusatoa vielä illan aikana!

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin!