30.4.2013

Ready for the party!








Viime hetken tunnelmia päivän varrelta.
Munkkeja tuli paistettua, ihana mies oli pääosassa. Itse valmistin taikinan ja ihan maukas siitä tuli. Vähän on muokattavaa, mutta ihan rapsakoita ja hyvänmakuisia munkkeja tuli, vaikka näyttivätkin ihan minirieskoilta.

Gluteenittomat vappumunkit

2 dl maito

25 g hiivaa

3/4 dl sokeria

3/4 tl suolaa

1 tl vanilliinisokeria

2 tl kanelia

1/2 rkl kardemummaa

1 kananmuna

5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

3/4 dl juoksevaa margariinia



1 l rypsiöljyä paistamiseen

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sopivaa lämpötilaa kannattaa kokeilla tiputtamalla pari pisaraa maitoa kämmenselälle.

2. Lisää sokeri ja mausteet, sekä kananmuna. Sekoita hyvin.

3. Lisää jauhot ja alusta hyvin. Lisää loppuvaiheessa juokseva margariini, jos käytät kiinteää määrä on hyvin lähellä 60g margariinia. Floran juokseva pullomargariini on myös kätevä ja säästää tiskeiltä.

4. Kohota taikinaa noin 30 min. liinan alla.

5. Jauhota leikkuualusta ja leipo pitkulainen pötkö taikinasta. Leikkaa sopivia paloja ja pyörittele ne sopivan kokoisiksi taikinapalloiksi. Laitan lautaselle tai pellille ja peitä liinalla noin varttitunniksi.

6. Paista teräskattilassa noin 180 asteessa 4-5 minuuttia. Kokeile öljyn kuumuutta vaikkapa leipäpalalla, jos sinulla ei ole lämpömittaria. Liian kuuma öljy polttaa pinnan ja sisus jää raa'aksi. Liian vähäisessä lämpötilassa munkit imevät rasvaa ruhtinaallisesti, eli suosittelen kokeilemaan ensin lämpötilaa.

Herkullista vappuaaton iltaa!


6 kommenttia:

  1. Nams mitä herkkuja!

    Ihanaista vappua <3

    VastaaPoista
  2. Oih, mitä herkkuja teillä ja edellinenki postaus oli yli-ihana!! Hauskaa vappua teille <3 :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin!