25.2.2013

Suklaakakun ja vaniljakahvin lumoissa


Viikonloppuna herkuteltiin pitkästä aikaa maukkaalla kakulla. Mieheni täytti tänään vuosia, joten ajattelin kokeilla jotain uutta reseptiä, ja tästä tulikin kertaheitolla suosikki!


Yleensä kaipaan leivonnassa helppoja ohjeita, joihin löytyy myös kaapista aineksetkin.
Tämä on juuri sellainen, vaikka aluksi hiukan epäilin, kun ohje alkaa "sulata vesihauteessa...".
Tämä oli minusta aika helppo ja sutjakka tehdä, gluteenittomaksi sai kun korvasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Tässä on resepti sinullekin, joka kaipaat yhtä mehevää ja suklaista kakkua, kuin kahviloissa on usein tarjolla.

Suklaakakku

200g taloussuklaata

200g margariiia

4 kananmunaa

2dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1,5dl jauhoja

1tl leivinjauhetta



Kuorrutus

150g taloussuklaata

1 dl kermaa

1 rkl margariinia



Ohje



2.    Sulata vesihauteessa margariini ja suklaa, jäähdytä seos.

3.    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

4.    Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoiteta kuivat aineet keskenään.

5.    Lisää jauhoseos taikinan sekaan ja sekoita kevyesti.

6.    Levitetä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

7.    Valmista kuorrute.

8.    Kuumenna kerma kattilassa, ÄLÄ KEITÄ. Lisää sekaan suklaa-margariiniseos. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

9.    Anna jäähtyä ja kuorruta kakku.


  Tähän sopii hyvin kaveriksi vaniljakahvi, mitä tein myös viikonloppuna.
Tiedättehän, kun kaipaa jotain makeaa, mutta karkit ei oikein enää kuulu "ruokavalioon".


Vastaus on makukahvi. Saimme jouluna lahjaksi muutaman pienen pullon makusiirappeja ja näitä on tullut kokeiltua muutaman kerran. Kakun kanssa tarjoiltua kanelikermaa sopii laittaa myös tähän herkkuun.



Herkutellen uuteen viikkoon! ♡

Mia

13 kommenttia:

  1. Oi nam! :-) Kyllä vaikutti herkulliselta reseptiltä :-) Tuota voisin kokeilla kuinka onnistuu tehdä kananmunattomana (miehelle), olen ostanut kananmunan korvaavaa jauhetta ja se on ollut aika hyvä juttu :-)

    Juuri eilen tilasin viimein myös nuita ihania pillejä, on ollut listalla ja aina unohtunut. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi kuin suositella! On aikas herkullista..
      Tosin unohdin ohjeesta mainita, että täytin kakun vadelmahillolla, väliin sopisi hyvin myös lakka.

      Poista
  2. Kylläpäs näyttää herkulliselta, pitäisiköhän kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, makeannälkä ainakin talttuu yhdestä palasta. ;)

      Poista
  3. Ihanan näköistä! Mä niin rakastan suklaata. :)

    VastaaPoista
  4. Lurps, mahtavan näköistä kakkua!
    Kiitos ohjeesta :)
    Makoisaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Nam, näyttääpäs hyvältä! :) En olekkaan pitkään aikaan muistanut enää noita makusiirappeja, kiva muistutus. :) Pitääkin seuraavan kerran ostaa jotain kivaa makua, kun sellaisen törmää. Tosin kaikki makusiirapit eivät ole hyviä. Tuo Pentikin ilmeisesti on?

    VastaaPoista
  6. Nam, tätä täytyy testata, suklaakakut on mun herkkua. :)

    VastaaPoista
  7. Herkullisia kuvia! NAM, mikä kakku :)

    VastaaPoista
  8. Näyttääpä herkulliselle! :P Pakko ottaa ohje ylös ja koittaa tehdä!

    Aurinkoista viikkoa ♥

    VastaaPoista
  9. Oi että, kiitos ohjeesta!! Vietämme ensi viikolla hääpäiväämme ystäviemme kanssa ja JUURI mietin hyvää gluteenitonta kakkuohjetta. Kiitos!!

    VastaaPoista
  10. Moikka. Meinasin kokeilla tätä kakkua viikonloppuna, mutta mietin minkä kokoinen vuoka olisi hyvä. Muistatko minkä kokoiseen itse teit? Kiitos.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kakku on tehty ihan normikokoiseen vuokaan, olisiko halkaisijaltaan noin 20 cm.
      Jos olet paistanut kakkupohjia (sokerikakkuja) niin käytä suurin piirtein samankokoista vuokaa, kuin käyttäisit kakkupohjallekin. Toivottavasti tästä oli edes vähän apua!

      Poista

Kiitos, kun jätit viestin!