5.10.2012

Minni Hiiri -syntymäpäiväkakku

Minni Hiiri -kakun ohjetta kyseltiin ja tässäpä se nyt on.
Kakku on helppo tehdä, tarvitset siihen perusainesten lisäksi vain sokerikuorrutetta.
Pohjan massaa on yksinkertaista suurentaa tai pienentää tarpeen mukaan. 
Ja allergiaperheessä kun eletään, niin ohje on luonnollisesti gluteeniton.
Pohja:

3 kananmunaa
sokeria
perunajauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

1. Tarvitset 3 samanlaista ja -kokoista lasia.
2. Mittaa ensin kananmunat lasiin. 
3. Lisää sitten toiseen lasiin yhtä paljon sokeria. 
4.Kolmanteen lasiin tulee jauhot, mutta laita jauhoja hiukan vähemmin, kuin munia ja sokeria. 
Tarkka mitta on 0,85* sokerin/munien määrä, mutta silmämääräisesti mitta on noin 1 cm vähemmin muiden aineiden pinnasta alaspäin. 
5. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vähän kerrallaan taikinaan. 
6. Sekoita kevyesti, jotta rakenne pysyy kuohkeana.

Paista aivan uunin alatasossa 185 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla, jos taikinaa jää tikkuun kakku on raaka. Muista olla varovainen, sillä kovat kolaukset vaikuttavat kakun rakenteeseen ja se voi "lässähtää" herkemmin.
Täyte:
vadelmahilloa
1 prk Flora Vispiä
vaniljasokeria

Leikkaa 1-2 kerrosta jäähtyneeseen kakkuun.
Täytä kakkukerros/kerrokset vadelmahillolla.
Vatkaa FV ja mausta vaniljasokerilla.
Jos käytät kaupan hilloa, niin notkista sitä hiukan haalealla vedellä, silloin kakku ei välttämättä tarvitse kosteutusta.

Lisää vaniljavaahto hillokerroksen päälle ja lisää kansi/toinen kerros. (täytä myös toinen kerros)
Huom! Olen jättänyt kermavaahtoa myös kakunn päälle noin 1dl verran!

Kuorrute:

1 paketti vaaleanpunaista sokeri- /vaahtokarkkikuorrutetta
1/3 paketti valkoista kuorrutetta
kynttilöitä
Minni -figuuri (Mikki Hiiren kerhotalo)

Kuorrutteen kanssa olen käyttänyt lasten ruoka-alustaa, mikä ei siis ole muussa kuin leivontakäytössä.
Hyvä alusta tulee esim. Ikean vaaleanvihreästä alustasta, sillä se on riittävän tasainen.
Vaaleanpunainen kuorrute kaulitaan isoksi levyksi ja asetellaan kakun päälle, mihin on laitettu ohut kerros Flora Vispiä. Ylimääräiset reunat olen leikannut saksilla pois ja painellut reunuksen kakun alareunaan.
Jos reunus näyttää mielestäsi "epäsiistiltä" voit lisätä siihen karkkeja tai muita koristeita.



Valkoisesta massasta tehdään pilkkuja. Kauli siis lopuksi valkoinen taikina ja tee muotilla pilkkuja.
Pilkkuja voi tehdä myös vapaalla kädellä veitsellä leikaten tai korvata valkoisen kuorrutteen ranskanpastilleilla.

Pilkut asetellaan tasaisin välimatkoin. Helpointa on aloittaa laittamalla pohjoiseen -> etelään -> itään -> länteen eli itsestä katsottuna ylös, alas, oikealle ja vasemmalle. Sitten järjestyksessä väleihin riippuen siitä, miten ison kakun tekee.
Pilkut voit asetella myös sen mukaan, miten laittaa kynttilät tai kakunkoristeen päälle. Mielikuvitus on siis vain rajana!

Kysy ihmeessä, jos jokin jäi askarruttamaan!

Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin!