26.9.2012

Gluteeniton omppupiirakka


Syksyn satoa on niin paljon, että leivoin tässä yksi ilta vielä yhden omppupiirakan. Flunssa ei ole kaikonnut mihinkään, vaan edelleen minä ja molemmat tyttäret kärsitään enemmin ja vähemmin inhottavan taudin oireita.
Mikäs voisikaan piristää kurjaa oloa ja kalsean tummaa iltaa paremmin kuin uunituore omppupiirakka?


Tässä blogissa kaikki leivonnaiset (itse tehdyt) on gluteenittomia, ellen toisin mainitse. 
Tällä kertaa muuttelin hiukan edellistä reseptiä. Itseasiassa aivan vahingossa. Ohjeeseen ei kuulut kananmunaa, mutta tässä versiossa on sitäkin mukana.
Piirakasta tuli ehkä yksi parhaita, mitä olen pitkään aikaan leiponut! Tässä on vielä viimeinen pala jäljellä.

Omppupiirakka
(gluteeniton)

100g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta (leivontaan)

2-4 omenaa lohkoina

Täytteeseen

1 prk kermaviiliä
2 rkl sokeria
1 kananmuna

Margariini ja sokeri vaahdotetaan.
Seokseen lisätään kananmuna ja sekoitetaan.
Jauhot lisätään muutamassa osassa ja sekoitetaan tasaiseksi.
Taikina painellaan piirasvuuan pohjalle, huom mahdollisimman ohuelti!

Itse käytin taikinaa myös 4 pieneen piirasvuokaan ja yhteen normaalikokoiseen piirasvuokaan.

Omenat ladotaan vuokaan tasaisesti.
Valmista täyte:

Täytteen ainekset sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan omenoiden päälle piirasvuokaan.
Paistetaan 180-200 asteessa noin 20 minuuttia.
Uunista riippuen kannattaa olla tarkkana varsinkin loppuvaiheessa, ettei pinta tummu liikaa paikoin!


Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!


4 kommenttia:

  1. Kyllä kipeänä saa herkutella :-) Parantaa kummasti oloa! :-) Parantumista teille! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä. Kiitoksia, toivottavasti lähtisi ainakin flunssa vähän hellittämään. <3

      Poista
  2. Paranemista teille kaikille!
    Ihailin jälleen noita herkullisen värisiä kynttilöitäsi!

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin!