31.8.2012

Kinkku-katkarapupizza & vihersalaatti

Viikonloppuisin meillä tehdään ruokaa aina pitkän kaavan mukaan ja koko perhe kokoontuu ruokapöydän äärelle aterioimaan ja jutustelemaan. Usein vanhemmat kokkaa ja lapset kattaa pöytää. Pienet touhukkaat ovat jo tosi reippaita ja niin isoja tyttöjä. Moni apuhomma luonnistuu jo näiltä pieniltä apulaisilta ja sehän äitiä ilahduttaa.


Peruspohjaan vaihdoin tällä kertaa hiukan ruisjauhoja ja siitä tulikin aika maukas.

Pizzapohja

2dl vettä
1,5 tl kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
suolaa

Lämmitä vesi noin 40+ asteiseksi ja sekoita hiiva siihen.
Lisää jauhoja sekä suola. Lisää öljy loppuvaiheessa ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota sillä aikaa, kun valmistelet täytteet.


Pizzan täytteenä oli:

Tomaattisosetta
Herkkusieniä
Kinkkusuikaleita
Katkarapuja
Tuoreita tomaattiviipaleita
Juustoraastetta

Paista pizzaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
(paistoaikaan vaikuttaa myös täytteen paksuus, ohuella täytteellä paistuu nopeasti)

Tarjoilen aina pizzan kanssa raikasta vihersalaattia.


Vihersalaatti

Leipäjuustoa
Tomaattia
Karkeaa porkkanaraastetta
Jäävuorisalaattia

Asettele kaikki raaka-aineet tarjoiluastiaan, älä sekoita.

* * * 

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvän näköistä :-) Tuli jopa ihan nälkä vaikka tässä sairastellessa huonosti on tullut syötyä :-/ Itsekin teen aina salaatin pizzan kaveriksi :-) Mukavaa viikonloppua! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Mukavaa viikonloppua myös sinne ja koitahan parantua! :)

      Poista

Kiitos, kun jätit viestin!