20.6.2012

Raparperi-marenkitorttu


Monen monta reseptiä olen kokeillut ja yhtä samaa työstänyt. Lopputuloksena maukas ja herkullinen marengilla kruunattu raparperipiiras. Tämä ohje tehoaa varmasti makeannälkään!

Raparperi-marenkitorttu

Pohja

0,15 kg margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
(voi korvata myös riisi- ja maissijauhoilla, tarkista määrä)
1 tl leivinjauhetta

Täyte

 Hillottuja raparpereja

 250 g raparperia
1 dl sokeria
tilkka vettä

Marenki

3 valkuaista
1 dl sokeria

* sekoita valkuaiset kovaksi vaahdoksi tehosekoittimessa
* lisää sokeri kahdessa erässä ja sekoita samalla

Valmistusohje

Aloita varaamalla kaikki ainekset ja tarvittavat välineet.

Valmista ensiksi hillotut raparperit.

* kuori ja pilko raparperit kattilaan
* lisää sokeri ja tilkka vettä
* keitä hiljalleen, kunnes raparperit ovat hiukan pehmenneet (noin 5 min.)
Nosta raparperit reikäkauhalla toiseen astiaan jäähtymään.

Valmista murotaikina:

* sekoita margariinista ja sokerista kuohkea seos
* lisää muna ja sekoita hyvin, älä vatkaa kuitenkaan liikaa
* sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan vähitellen

Paista piiraspohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai hiukan pidempään, kunnes pohja on kypsä ja saanut väriä. Kun pohja on uunissa, ehdit valmistaa marengin.

Lisää sitten jäähtynyt hilloke kypsälle piiraspohjalle ja lopuksi marenki päälle.
Paista 2-5 minuuttia piirasta uunin alimmalla tasolla.

Huom, marenki tummuu nopeasti, joten kannattaa olla tarkkana viimeiset paistohetket!


Voidaan tarjoilla heti!

Tämä on aivan ehdottomasti meidän uusi kesäherkku, sillä rakastan makeita kakkuja ja piiraita! Etenkin, kun niissä ei ole kermaa.
Säilytin piirasta yön yli jääkaapissa ja maku oli yhtä hyvä ellei jopa parempi.

Aurinkoa päiväänne!


12 kommenttia:

  1. Tosi hyvänkuuloinen ohje:) Nuo sun kattaukset on kyllä aina niin upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Kannattaa kokeilla jos yhtään houkuttaa. Ohje kuulostaa työläältä, mutta kaikki vaiheet on oikeastaan tosi yksinkertaisia ja nopeita.

      Poista
  2. Tätä on varmaan pakko tehdä juhannukseksi! Tykkään tosi paljon marenkitortuista ja nyt kun on raparperiäkin yllin kyllin :) Mukavaa juhannusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itse myös tosi kovin marenkitortuista, joten niitä ja ohjeita on varmasti luvassa, kun kesä tässä etenee.

      Mukavaa juhannusta!

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, tuota on tehtävä mökkiviemisiksi :)

    VastaaPoista
  4. Hyvää oli ja sai paljon kiitosta :)

    VastaaPoista
  5. Tämä lähtee oitis testiin :P Tykkään tällaisista resepteistä, kun ainekset löytyvät omasta kaapista suoraan! Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Ihanan kuuloinen resepti. Pakko tätä on heti testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli oikein herkullista. Kannattaa ihmeestä testata ohjetta, jos pitää marengista ja raparperista. :)

      Poista

Kiitos, kun jätit viestin!